Virtausmittari Vortex-periaatteella

Beupilta Siemens Sitrans FX 330 virtausanalysaattori

Sitrans FX330 on suunniteltu virtausten mittaamiseen monipuolisissa ja vaihtelevissa kohteissa teollisuuden sovelluksista kiinteistöjen automaatioon. Mittausmenetelmä perustuu Vortex-ilmiöön. Tämän ansiosta voidaan mitata eri faasien virtauksia, kuten höyryn, kaasun ja nestevirtauksien mittaukset.

Kylläisen höyryn virtauksen mittaaminen on mittarin vakiotoimintoja. Kiinteästi integroidun lämpötilamittauksen ansiosta mittari laskee kompensoinnin itsenäisesti. Optiona on myös painemittaus, joten myös painekompensointi voidaan valita. Mittarin joustaviin ominaisuuksiin kuuluu myös mahdollisuus erillisen lähettimen käyttöön. Lähettimen kaapelointi toimii jopa 50 metrin etäisyydelle.

Huoltoa ja ylläpitoa helpottaa reduntanttinen datan hallinta. Mittarin parametrit ja tiedot on tallennettu näyttöyksikön ja elektroniikan muisteihin. Näin ollen elektroniikan vaihtaminen ei vaikuta kalibrointiin, eikä mittarin konfiguraatio häviä.

Mittarin SIL 2 -turvallisuustaso ja ATEX-hyväksynnät antavat mahdollisuuden käyttää mittaria vaativissakin kohteissa turvallisesti. Korkearesoluutioinen näyttö ja neljä operointipainiketta takaavat helpon ja vaivattoman parametroinnin ja ylläpidon. Sitrans FX330 on kustannustehokas mittausmenetelmä, ja se on tullut tunnetuiksi lukuisissa sovelluksissa ja mittauskohteissa maailmanlaajuisesti.

Beup vastaa kaikkien toimittamiensa laitteiden huolloista ja kalibroinneista, sillä ainoastaan kalibroitu ja testattu laite takaa käyttäjän turvallisuuden. Beup huolehtii laitteista koko elinkaaren ajan, ja tarjoaa myös varaosatoimituksen määräaikaishuoltoa varten, jolloin asiakkaamme Suomessa saavat yksilöllistä ja laadukasta palvelua suomen kielellä.

  • Soveltuu nesteille, kaasuille ja höyryille.
  • Mittariin integroidut lämpötila- ja painemittaukset vähentävät kenttälaitteiden määrää.
  • Vakiona HART, Profibus PA ja Foundation Fieldbus.

Sitrans FX330, Vortex soveltuu kaiken tyyppisiin virtausmittauksiin prosessiteollisuudessa sekä lämmitys- ja ilmastointikohteissa (HVAC). Käyttökohteita teollisuuden eri sovellukset, kuten:

  • Kemian teollisuus.
  • Lämmitys, ilmastointi ja kiinteistöt.
  • Paperi- ja selluteollisuus.
Toiminnot Virtausmittaus, massavirta, kompensoitu virtaus, tiheys, lämpötila, paine, lämpöenergia
Näyttö ja painikkeet Korkearesoluutioinen näyttö, neljä painiketta, vaihtoehtoisesti magneettikynä
Putkikoko DN 15-300
Paine PN 10-100
Tarkkuus Höyry ja kaasut +/- 1 %, nesteet +/- 0,75 %
Lämpötila -40…+240 °C
Suojaus IP 66 / IP 67 (NEMA 6)
Lähetin Erillisen lähettimen etäisyys 50 m
Lämpötilamittaus Kiinteästi integroitu
Painemittaus Kiinteästi integroitu, optiona
Signaali 4-20 mA, pulssit (max 1000 Hz), taajuus, tila, rajatieto
Väylät HART 7, Profibus PA ja Foundation Fieldbus
Ex hyväksynnät ATEX II2 G Ex ia – QPS IS Class I Div.1 – IECEx II2 G Ex ia

ATEX II2 G Ex d – QPS XP Class I Div.1 – IECEx II2 G Ex d

ATEX II3 G Ex nA – QPS NI Class I Div. 2 – IECEx II3 G Ex nA

ATEX II2 D Ex tb – QPS DIP Class II, III Div. 1 – IECEx II2 D Ex tb

Sertifikaattitaso SIL 2

Kokonaisratkaisut

Kaasuhälytinjärjestelmät kaasunvalvontaan

Kaasuhälyttimet ja kaasuhälytinkeskukset kaasunvalvontaan. Beup toimittaa vuosikymmenien kokemuksella kaasunvalvonnasta sekä kokonaisia, että räätälöityjä kaasuhälytinjärjestelmiä. Asiantuntijamme auttavat valitsemaan sinulle sopivan järjestelmän ja huolehtivat sen toiminnasta.

Lue lisää

Kenttälaitteet prosessiteollisuuteen

Kenttälaiteinstrumentit prosessiteollisuuteen ja voimalaitoksiin. Toimitamme kokonaisprojektit ja yksittäiset teollisuuden mittaukset.

Lue lisää

Analysaattorit ja analysaattorijärjestelmät

Räätälöidyt analysaattorit ja analysaattorijärjestelmät sovellusten mukaisesti markkinoiden laadukkaimmilla näytteenkäsittelykomponenteilla. Tutustu!

Lue lisää

Virtausmittaus ja -mittarit

Meillä on korkeatasoista osaamista ja vankka kokemus voimalaitosten ja kattilateollisuuden virtausmittauksesta. Saat meiltä virtausmittarien kokonaistoimitukset. Mitoitamme ja valitsemme tapauskohtaisesti parhaan virtausmittarin eri teollisuuden sovelluksiin. Kysy lisää!

Lue lisää

Poltinautomaatio

Polttoprosessien polton ohjaukseen tarvittavat liekkivahdit, sytyttimet sekä poltinautomaatiojärjestelmät. Järjestelmät pieniin lämpölaitoksiin tai suurempiin voimalaitoksiin, biopolttolaitoksiin tai soodakattiloihin.

Lue lisää

Kannettavat kaasuhälyttimet

Henkilökohtaiset kannettavat kaasuilmaisimet työntekijöiden suojaukseen vaativissa teollisuusolosuhteissa. Kaasuhälyttimet myrkyllisten tai palavien kaasujen tai happivajeen havainnointiin.

Lue lisää

Atex-tuotteet

Meiltä saat vaatimusten mukaiset Atex-tuotteet ja -komponentit räjähdysvaarallisiin tiloihin. Asiantuntijamme auttavat oikean tuotteen valitsemisessa, ota yhteyttä!

Lue lisää

Voimmeko olla avuksi?

Kerro meille millaiseen kokonaisuuteen etsit ratkaisua, niin autamme oikeiden tuotteiden löytämisessä.Viesti*