Selkeä ja luotettava kaasuhälytinkeskus 1-4 hälyttimelle

Selkeä ja luotettava kaasuhälytinkeskus
Crowcon Gasmaster hälytinkeskus
hälytinkeskuksen sisääntuloihin voi kytkeä kaikenlaisia, joko 2- tai 3-johtimisia, 4-20mA-laitteita.
Beup päämiehet - Crowcon

Crowcon Gasmaster -hälytinkeskuksen avulla saadaan helposti jopa 4 kaasuhälyttimen lukemat kootusti yhteen paikkaan. Gasmasterin hälytinkeskuksen sisääntuloihin voi kytkeä kaikenlaisia, joko 2- tai 3-johtimisia, 4-20mA-laitteita, joille se toimii samalla myös 24VDC-jännitelähteenä. Laite näyttää yhtä aikaa jokaisen hälyttimen (1-4) lukemia omalla näytöllään ja ilmoittaa selkeästi, kun hälytysraja ylittyy. Näyttöpaneelissa on kirkkaat led-valot ja sisäinen summeri, jotka aktivoituvat hälytysrajan ylittyessä. 

Crowcon Gasmaster hälytinkeskuksen ominaisuudet

Input-moduulien ansiosta vähemmän kanavia omaavat Crowcon Gasmaster -laitteet on helppo päivittää jälkikäteen vaikkapa nelikanavaiseksi. Gasmasterin omiin releisiin on mahdollista kytkeä ulkoisia merkinantolaitteita (esim. valo/ääni) ja niille on tarjolla omat 24VDC-jännitesyötöt. Laitteesta löytyy kanavakohtaiset releet sekä yleishälytysreleet 1. ja 2. hälytysrajalle. Releiden toiminnan asetukset on helppo muuttaa painonappien avulla.

Crowcon Gasmaster hälytinkeskus toimii joko 230VAC- tai 24VDC-jännitesyötöllä. Laitteen sisällä on vara-akut, jotka pitävät hälytinjärjestelmän toiminnassa sähkökatkojen ajan.

Beup vastaa kaikkien toimittamiensa laitteiden huolloista ja kalibroinneista, sillä ainoastaan kalibroitu ja testattu laite takaa käyttäjän turvallisuuden. Beup huolehtii laitteista koko elinkaaren ajan, ja tarjoaa myös varaosatoimituksen määräaikaishuoltoa varten, jolloin asiakkaamme Suomessa saavat yksilöllistä ja laadukasta palvelua suomen kielellä.

Crowcon Gasmaster hälytinkeskuksen hyödyt

  • Suurikokoinen ja selkeä näyttö. Kaikkien kanavien kaasupitoisuudet näkyvät yhtä aikaa isolla LCD-näytöllä, joten tiedon koko järjestelmän tilasta saa yhdellä vilkaisulla. Käyttäjällä mahdollisuus nimetä kanavat itse. 
  • Käyttäjäystävällinen. Valikkoja on yksinkertaista käyttää vain muutamalla painikkeella. Valikkojen kautta onnistuvat kaikki toimenpiteet asetusten muuttamisesta hälyttimien kalibrointiin. Valikoista pääsee lukemaan myös event loggerin tietoja vioista ja hälytyksistä. 
  • Joustavat sisään- ja ulostulot. Ulostuloillon monipuoliset ja universaalit analogi, rele ja Modbuslähdöt, joilla laite kytkeytyy helposti tarvittaviin lisälaitteisiin tai järjestelmiin. Sisääntuloihin on mahdollista kytkeä mikä tahansa 4-20mA-laite, ja input-moduulien määrää on mahdollista lisätä jälkikäteenkin. Jokaiselle kanavalle on omat hälytysreleet kahdella eri hälytysrajalla, ja rajat ovat käyttäjän määritettävissä. Inhibit– ja kuittaus-toiminnoille on mahdollista kytkeä myös etäkytkin

Crowcon Gasmaster hälytinkeskus soveltuu eri teollisuuden aloille, kuten 

  • Kemian ja petrokemianteollisuus 
  • Kaivos ja terästeollisuus 
  • Voimalaitokset 
  • Laboratoriot 
  • Vesilaitokset 
  • Muu teollisuus 
 

  Gasmaster 1  Gasmaster 4 
Mitat  288 x 278 x 110mm 
Paino  4.5kg 
Kotelon materiaali  Runko: valettu alumiini
Etukansi: ABS  
Suojaus  IP65 
Jännitesyöttö  100-240Vac 50-60Hz tai
20-30Vdc, 60W max 
Vara-akut  1.2Ah sisäiset akut 
Käyttölämpötila  -10°C – +50°C 
Sisääntulot  Kaasuhälyttimet: Yksi 2 tai 3-johdin 4-20mA kaasuhälytin (sink/source) tai mV pellistori palavien hälytin  Yhdestä neljään 2 tai 3-johdin 4-20mA kaasuhälytintä (sink/source) tai mV pellistori palavien hälytintä 
  PalohälyttimetYksi silmukka jopa 20:lle ilmaisimelle  Yhdestä neljään silmukkaa jopa 20:lle ilmaisimelle 
  ESU:    Paikka yhdelle Crowcon ESU (environmental sampling unit) tuulettimelle 
  Etä inhibit/reset, normaalisti auki olevan releen kautta 
Ulostulot  Releet: DPCO kontaktit, 250Vac 8A
Alarajahälytys. Ylärajahälytys. Vika. Hälytysreleet asetettavissa joko nouseva tai laskeva.  
Alarajahälytys, Ylärajahälytys (per kanava), Yleishälytykset. Vika. Hälytysreleet asetettavissa joko nouseva tai laskeva. 
  A/V Hälytinrele: 12Vdc tai 24Vdc 650mA max. 
  Analoginen:   4-20mA tai 1-5Vdc  4-20mA tai 1-5Vdc jokaiselle kanavalle 
  Sarjalinkki: RS-485 Modbus RTU, DCS/SCADA/PLC systeemeiden kautta ohjaukseen/valvontaan 
Kommunikointi  Optiona portti PC konfigurointiin ja event loggerin lataamiseen 
Event loggeri*  Aikaleimainen loki jopa 300:lle hälytykselle, vioille tai muille häiriöille 
Paneelin ilmaisimet  LCD taustavalaistu näyttö näyttää kaasulukeman (ppb, ppm, % vol. tai % LEL yksiköt)
LEDit hälytys, vika, jännitesyöttö ja varoitus. Sisäinen 85dB summeri 
Hyväksynnät  EMC: EN50270, EN60945, FCC: CFR 47 Part 15; ICES – 003
ATEX: Sopii käytettäväksi turvallisella alueella 
Toimintavarmuus  Validoitu IEC61508
SIL2 

*Event loggeri vaatii Gasmaster-kommunikaatio kitin. 

Kokonaisratkaisut

Kaasuhälytinjärjestelmät kaasunvalvontaan

Kaasuhälyttimet ja kaasuhälytinkeskukset kaasunvalvontaan. Beup toimittaa vuosikymmenien kokemuksella kaasunvalvonnasta sekä kokonaisia, että räätälöityjä kaasuhälytinjärjestelmiä. Asiantuntijamme auttavat valitsemaan sinulle sopivan järjestelmän ja huolehtivat sen toiminnasta.

Lue lisää

Kenttälaitteet prosessiteollisuuteen

Kenttälaiteinstrumentit prosessiteollisuuteen ja voimalaitoksiin. Toimitamme kokonaisprojektit ja yksittäiset teollisuuden mittaukset.

Lue lisää

Analysaattorit ja analysaattorijärjestelmät

Räätälöidyt analysaattorit ja analysaattorijärjestelmät sovellusten mukaisesti markkinoiden laadukkaimmilla näytteenkäsittelykomponenteilla. Tutustu!

Lue lisää

Virtausmittaus ja -mittarit

Meillä on korkeatasoista osaamista ja vankka kokemus voimalaitosten ja kattilateollisuuden virtausmittauksesta. Saat meiltä virtausmittarien kokonaistoimitukset. Mitoitamme ja valitsemme tapauskohtaisesti parhaan virtausmittarin eri teollisuuden sovelluksiin. Kysy lisää!

Lue lisää

Poltinautomaatio

Polttoprosessien polton ohjaukseen tarvittavat liekkivahdit, sytyttimet sekä poltinautomaatiojärjestelmät. Järjestelmät pieniin lämpölaitoksiin tai suurempiin voimalaitoksiin, biopolttolaitoksiin tai soodakattiloihin.

Lue lisää

Kannettavat kaasuhälyttimet

Henkilökohtaiset kannettavat kaasuilmaisimet työntekijöiden suojaukseen vaativissa teollisuusolosuhteissa. Kaasuhälyttimet myrkyllisten tai palavien kaasujen tai happivajeen havainnointiin.

Lue lisää

Atex-tuotteet

Meiltä saat vaatimusten mukaiset Atex-tuotteet ja -komponentit räjähdysvaarallisiin tiloihin. Asiantuntijamme auttavat oikean tuotteen valitsemisessa, ota yhteyttä!

Lue lisää

Voimmeko olla avuksi?

Kerro meille millaiseen kokonaisuuteen etsit ratkaisua, niin autamme oikeiden tuotteiden löytämisessä.Viesti*