Luotettava ja monipuolinen kaasuhälytinkeskus jopa 12 hälyttimelle

Kaasuhälytinkeskus on saatavina erilaisina versioina.
Beup vastaa toimittamiensa kaasuhälytinkeskusten huolloista ja kalibroinneista.
Beup päämiehet - Crowcon

Crowcon Vortex -kaasuhälytinkeskuksen avulla saadaan helposti jopa 12 kaasuhälyttimen lukemat kootusti yhteen paikkaan. Vortexin sisääntuloihin voi kytkeä kaikenlaisia, 0-5 V,  joko 2 tai 3-johtimisia 4-20mA-laitteita,  joille laite toimii samalla myös 24VDC-jännitelähteenä. Laite näyttää vuorotellen jokaisen hälyttimen lukemia omalla näytöllään ja ilmoittaa selkeästi, kun hälytysraja ylittyy.  

 

Crowcon Vortex -kaasuhälytinkeskuksen omiin releisiin on mahdollista kytkeä ulkoisia merkinantolaitteita (esim. valo/ääni). Lisälaitteille on tarjolla 4 kpl omia 24VDC-jännitesyöttöjä. Käyttäjä pystyy määrittämään itse releiden toiminnan, sillä ne ovat vapaasti ohjelmoitavissa Panels Pro -ohjelman avulla. Myös muu laitteen konfigurointi tapahtuu Panels Pro -ohjelman avulla. Vortexin päivittäinen käyttö tapahtuu helposti kannesta löytyvillä painikkeilla, joilla voi muun muassa kuitata hälytyksen ja siirtyä kanavalta toiselle manuaalisesti. Erilaisia huoltotoimenpiteitä, kuten hälyttimien kalibrointia, varten löytyvät painikkeet kannen sisäpuolelta.

Crowcon Vortex -kaasuhälytinkeskuksesta on saatavana erilaisia versioita. Perusversio on seinälle kiinnitettävä valmiissa metallisessa tai muovisessa kotelossa oleva laitteisto. Toinen versio on niin kutsuttu paneelityyppinen, jossa näyttöpaneeli on erillään muista komponenteista, jotka on asennettu erilliseen kaappiin. Tällä tavalla voidaan tuoda useampi Vortex-paneeli samaan kaappiin ja tarvittaessa kasvattaa myös vara-akkujen kapasiteettia. Saatavana on myös ATEX-tilaan asennettavaksi soveltuva Vortex FP -malli. Useimmiten keskus itsessään asennetaan kuitenkin turvalliseen tilaan.

Beup vastaa kaikkien toimittamiensa laitteiden huolloista ja kalibroinneista, sillä ainoastaan kalibroitu ja testattu laite takaa käyttäjän turvallisuuden. Beup huolehtii laitteista koko elinkaaren ajan, ja tarjoaa myös varaosatoimituksen määräaikaishuoltoa varten, jolloin asiakkaamme Suomessa saavat yksilöllistä ja laadukasta palvelua suomen kielellä.

  • Helppo asennus ja käyttö. Helppo kiinnitys seinälle valmiista kiinnikkeistä, ja myös kaapelin läpivienneille on runsaasti valmiita paikkoja. Modulaarinen rakenne auttaa osien vaihdossa. Kotelon sisällä on hyvin tilaa kaapeleille ja kytkennöille. Päivittäinen käyttö on todella helppoa etupainikkeiden avulla. Hälyttimien tila on katsottavissa yhdellä vilkaisulla. 
  • JoustavaModulaarisen rakenteen ansiosta Crowcon Vortex kaasuhälytinkeskuksiin voi valita käyttötarkoitukseen sopivan määrän input-moduuleita sekä relemoduuleita. Järjestelmä on helposti laajennettavissa myöhemmin lisämoduuleilla. Käyttäjä voi myös itse vapaasti määrittää releiden toiminnan, eli sen mikä tai mitkä hälyttimet ohjaavat kutakin relettä, ja millä tavalla. Yli 12 hälyttimelle on saatavana myös paneelimallit, joita voidaan asentaa useita samaan kaappiin. 
  • LuotettavaKoko hälytinjärjestelmän tila on nähtävissä nopeasti yhdestä paikasta. Vara-akut pitävät järjestelmän toiminnassa sähkökatkonkin aikana. Laitteella on SIL 1- toimintavarmuusluokitus. Vian ilmaantuessa käyttäjä saa asiasta heti tiedon fault-valojen avulla.

Crowcon Vortex -kaasuhälytinkeskuksiin soveltuu myrkyllisten ja palavien kaasujen tai happikaasujen valvontaan teollisuuden eri kohteissa kuten: 

  • Kemian ja petrokemianteollisuus 
  • Kaivos ja terästeollisuus 
  • Voimalaitokset
  • Laboratoriot
  • Vesilaitokset
  • Muu teollisuus 
  Vortex  Vortex kehikko/paneeli 
Mitat  470 x 306 x 170mm  Standardi 19” 3U

Moduulit, tehonlähde ja akut asennetaan ulkoisesti erillisen kaapin sisään. 

Paino  12Kg  Riippuu kokoonpanosta 
Kotelon materiaalit  Runko: alumiinia
Etukansi: ABS-muovi 
 
Suojaus  IP66  Riippuu valitusta kokoonpanosta 
Kanavat  Jopa 12 (1-3 4-kanavaista input-moduulia) 
Käyttölämpötila  -10°C  +40°C 
Kosteus  0-95% RH 
Sisääntulot  Kaasuhälyttimet: tai 3-johdin 4-20mA (sink/source), 0-5V (mV pellistori) 
  Liekin ja savunilmaisimet: 3 ketjuajopa 20 laitetta per ketju 
Ulostulot  Ulkoisten merkinantolaitteiden ohjaus releiden avullaneljä 24Vdc 0.5A lähtöä 
Releet  Jopa 24 SPCO kontaktia, 6A @ 250Vac (13 8-paikkaista relemoduulia)  Jopa 32 SPCO kontaktia 
  Rele moduulit:    Energised/de-energised, latched/non-latched, aikaviivepulssit 

Releet vapaasti ohjelmoitavissa ja mahdollista luoda voting grouppeja 

Digitaalinen kommunikointi  DCS/PLC/PC:  RS-485 Modbus tai Profibus
Paikallinen ohjelmointi yhteys: RS-232 (konfigurointi ohjelma ja kaapelit saatavana) 
Event loggeri  Jopa 300 hälytystäjännitesyöttövika ja järjestelmätapahtumat tallentuvat muistiin 
Paneelilta luettavat tiedot  Kanavanumero:  2-numeroinen, Vihreät LEDit
Kaasulukemat: 4-numeroinen Punaiset LEDit
Mittayksiköt:  % LEL, ppm, % Volleikki
Jännitesyöttö:  Vihreä LED
Akut OK:  Vihreä LED
Kanavan hold-toiminto/automaattinen selaus:  Vihreä LED
Kanavan testaus tila:  VIlkkuva oranssi LED
Järjestelmä vika – eheysvahti:  Oranssi LED 
Hälytykset  Ääni – sisäinen summeri 

Valo – Hälytysrajat 1 & 2, punainen LED; Vika – kanavakohtainenoranssi LED; Inhibit – Per alueoranssi LED 

Jännitesyöttö  AC syöttö: 110/120V & 220/240Vac (vaihdettavissa) 50-60hz 3.2A max
DC: 20-30Vdc
Vara-akut: 2Ah sisäinen 
Hyväksynnät  Pienjännitedirektiivi: EN61010-1
EMC: Direktiivi 2014/30/EU: EN50270, FCC: CRF47 Part 15, ICES-003 
Toimintavarmuus  Hyväksyntä: IEC61508 (SIL1) 

 

Kokonaisratkaisut

Kaasuhälytinjärjestelmät kaasunvalvontaan

Kaasuhälyttimet ja kaasuhälytinkeskukset kaasunvalvontaan. Beup toimittaa vuosikymmenien kokemuksella kaasunvalvonnasta sekä kokonaisia, että räätälöityjä kaasuhälytinjärjestelmiä. Asiantuntijamme auttavat valitsemaan sinulle sopivan järjestelmän ja huolehtivat sen toiminnasta.

Lue lisää

Kenttälaitteet prosessiteollisuuteen

Kenttälaiteinstrumentit prosessiteollisuuteen ja voimalaitoksiin. Toimitamme kokonaisprojektit ja yksittäiset teollisuuden mittaukset.

Lue lisää

Analysaattorit ja analysaattorijärjestelmät

Räätälöidyt analysaattorit ja analysaattorijärjestelmät sovellusten mukaisesti markkinoiden laadukkaimmilla näytteenkäsittelykomponenteilla. Tutustu!

Lue lisää

Virtausmittaus ja -mittarit

Meillä on korkeatasoista osaamista ja vankka kokemus voimalaitosten ja kattilateollisuuden virtausmittauksesta. Saat meiltä virtausmittarien kokonaistoimitukset. Mitoitamme ja valitsemme tapauskohtaisesti parhaan virtausmittarin eri teollisuuden sovelluksiin. Kysy lisää!

Lue lisää

Poltinautomaatio

Polttoprosessien polton ohjaukseen tarvittavat liekkivahdit, sytyttimet sekä poltinautomaatiojärjestelmät. Järjestelmät pieniin lämpölaitoksiin tai suurempiin voimalaitoksiin, biopolttolaitoksiin tai soodakattiloihin.

Lue lisää

Kannettavat kaasuhälyttimet

Henkilökohtaiset kannettavat kaasuilmaisimet työntekijöiden suojaukseen vaativissa teollisuusolosuhteissa. Kaasuhälyttimet myrkyllisten tai palavien kaasujen tai happivajeen havainnointiin.

Lue lisää

Atex-tuotteet

Meiltä saat vaatimusten mukaiset Atex-tuotteet ja -komponentit räjähdysvaarallisiin tiloihin. Asiantuntijamme auttavat oikean tuotteen valitsemisessa, ota yhteyttä!

Lue lisää

Voimmeko olla avuksi?

Kerro meille millaiseen kokonaisuuteen etsit ratkaisua, niin autamme oikeiden tuotteiden löytämisessä.Viesti*