Monikäyttöinen kannettava kaasuhälytin Crowcon Gas-Pro myös IR- ja PID-antureilla

Crowcon Gas-Pro kaasuhälyttimet
Crowcon Gas-Pro on saatavana myös muita antureita jopa viidelle eri kaasulle.
Beup päämiehet - Crowcon

Crowcon Gas-Pro on helppokäyttöinen, luotettava ja kompakti kannettava monikaasuhälytin, joka on muokattavissa käyttäjän tarpeisiin. Gas-Pro:n anturivalikoima on laaja, ja yhdellä laitteella voidaan mitata jopa viittä eri kaasua. Anturit ovat vapaasti valittavissa, ja niitä on myös mahdollista kohdentaa vain yhdelle kaasulle. Laitteen päälle sijoitettu näyttö tukee käytön toiminnallisuutta, sillä kannettavaa kaasuhälytintä suositellaan käytettäväksi kiinnitettynä rintataskuun. 

Crowcon Gas-Pro monikaasuhälyttimet

Crowcon GasPro IR on Gas-Pro:n erikoismalli, jossa palavien kaasujen havaitsemiseen käytetään perinteisen katalyyttianturin eli pellistorin sijaan infrapuna-anturia (IR).

Crowcon Gas-Pro PID on myös Gas-Pron erikoismalli, jossa on fotoionisaatioon perustuva PID (Photoionization detector) -anturi VOC-yhdisteiden havaitsemiseen.

Muilta ominaisuuksiltaan Gas-Pro IR & Gas-Pro PID vastaavat normaalia Gas-Pro;ta, ja niihin on saatavana myös muita antureita jopa viidelle eri kaasulle.

Beup vastaa kaikkien toimittamiensa laitteiden huolloista ja kalibroinneista, sillä ainoastaan kalibroitu ja testattu laite takaa käyttäjän turvallisuuden. Beup huolehtii laitteista koko elinkaaren ajan ja tarjoaa myös varaosatoimituksen, jolloin asiakas Suomessa saa luotettavaa laitehuoltoa suomeksi.

Crowcon Gas-Pro hyödyt

 • Käyttäjäystävällinen. Ylöspäin suunnattu näyttö, yhden painikkeen operointi ja yksinkertainen käyttöliittymä tekevät Crowcon Gas-Pro:sta erittäin helppokäyttöisen. Painikkeen muotoilun ansiosta käyttö onnistuu myös hanskat kädessä. Laitteen käynnistysnäyttöön on mahdollista lisätä oma logo ja teksti. Klipsikiinnitys mahdollistaa kiinnityksen vaikkapa rintataskuun. 
 • Muokkautuva.  Crowcon Gas-Pro soveltuu moneen käyttötarkoitukseen usealle eri kaasulle yhdessä kompaktissa paketissa. Sisäisen näytepumpun avulla laite soveltuu muuhunkin kuin henkilösuojaukseen. Virtauslevyn kiinnittäminen muuntaa laitteen automaattisesti näytettä ottavaksi. Kohteen tarkistuksiin laitteen valikosta löytyy erityinen opastettu toiminto. Data loggerin ansiosta laitteen voi myös jättää haluttuun paikkaan keräämään dataa kaasupitoisuuksista, ja myöhemmin tietoja voi tarkastella tietokoneen kautta.
 • Luotettava. Vankka ja kestävä rakenne takaa Crowcon Gas-Pro:n toiminnan kaikissa olosuhteissa. Laite kestää pölyä ja roiskeita (IP65 & IP67 -luokitukset). Erittäin pölyisiin paikkoihin on saatavilla ylimääräinen suodatin. 14 tunnin akunkesto takaa huolettoman käytön pidemmänkin työvuoron  ajaksi. Vihreä LED-valo vilkkuu muutaman sekunnin välein, kun laite toimii normaalisti. Hälytyksen tapahtuessa laitteessa alkaa vilkkua punainen valo, minkä lisäksi ilmenee kova äänihälytys ja värinä. Laite muistuttaa automaattisesti kalibroinneista ja bump-testistä. 

Crowcon Gas-Pro IR on optimaalinen valinta, kun palavien kaasujen anturilta vaaditaan nopeutta, tarkkuutta, luotettavuutta ja pitkää käyttöikää. 

 • Infrapuna-anturi perustuu kahteen lähetettyyn valonsäteeseen, joista toinen (mittaava säde) absorboi kaasua, ja toinen (referenssi säde) ei. (Katso aiheesta havainnollistavat videot ) 
 • Reagointi ja palautuminen kaasusta on huomattavasti nopeampaa kuin katalyyttianturilla.
 • Laitteella ei ole vaaraa anturin rikkoutumiseen erittäin suurissa kaasupitoisuuksissa, kuten ei myöskään myrkyttymisen vaaraa esimerkiksi silikoni-yhdisteistä johtuen.
 • IR-anturi toimii luotettavasti myös pienissä happipitoisuuksissa, sillä se ei tarvitse happea toimiakseen, kuten katalyyttianturi.
 • Gas-Pro IR:n odotettu käyttöikä on huomattavasti katalyyttianturia pidempi, jopa yli 5 vuotta.
 • Gas Pro IR on saatavana metaanille, propaanille ja pentaanille 0-100% LELmittausvälillä sekä hiilidoksidille 0-5% vol. mittausvälillä ei-Atex alueelle. 

 

Crowcon Gas-Pro PID on monissa tapauksissa ainoa luotettava tai edes mahdollinen valinta tiettyjen VOC-yhdisteiden mittaukseen. Sitä tarvitaan myös esimerkiksi maalien, liimojen ja liuottimien kanssa työskennellessä 

 • PID-anturi perustuu UV-valonlähteen lähettämään energiaan, joka irrottaa negatiivisesti varutuneita elektroneja VOC-kaasusta. Positiiviesti varautuneet VOC-molekyylit ja negatiiviset elektronit kerääntyvät vastakkaisille elektrodeille aiheuttaen sähkövirran, joka on suoraan verrannollinen mitattavan kaasun pitoisuuteen. (Katso videot) 
 • Mitattavan kaasun pitoisuus ilmoitetaan näytöllä ppm-lukemana. Mitattavan kaasun korjauskerroin on valittavissa satojen kaasujen joukosta. (Katso korjauskertoimet Oheismateriaalit -kohdasta) 
 • Gas-Pro PID:ssä käytetään 10,6 eV:n valonlähdettä, mikä tarkoittaa, että se havaitsee kaikki VOC-yhdisteet, joiden ionisaatioenergia on alle 10,6 eV. Laite näyttää kaikkien VOC-yhdisteiden summan näytöllä, mutta se kalibroidaan sille kaasulle, mitä ensisijaisesti mitataan. Eri yhdisteiden vasteita verrataan isobutyleeniin, jonka kerroin on siis täten 1. 

Crowcon Gas-Pro käyttökohteet

Crowcon Gas-Pro IR & PID soveltuu henkilösuojaukseen ja/tai näytteenottoon ja vuodonetsintään eri teollisuuden kohteissa, kuten: 

 • Kemian ja petrokemianteollisuus 
 • Kaivos ja terästeollisuus 
 • Voimalaitokset 
 • Vesilaitokset
 • Laboratoriot
 • Säiliötyöskentely
 • Putkilinjojen vuodonetsintä
 • Muu teollisuus 
Koko  43 x 130 x 84 mm  
Paino  309 g (neljällä kaasulla, ilman pumppua)  
Hälytykset  Äänihälytys >95 dB @ 30 cm (98 dB @30 cm kovaäänisyys-tilassa) 

Valot – Joka suuntaan siniset ja punaiset LED-valot 

Värinä 

Näyttö  Helppolukuinen näyttö laitteen päällä, vihreä/punainen taustavalo  
Data loggeri  125 h 10 s välein (45 000 datapistettä) 
Event loggeri  Tallentaa hälytykset, yli mittausvälin menevät kaasupitoisuudet,  

Kalibroinnit, bump-testit, käynnistykset/sammutukset, TWA-häly- 

tykset, muistia 1000 tapahtumalle   

Akku  Ladattava Li-ion, >14 h (13 h pumpun ollessa toiminnassa) perustuu CH4, O2, H2S, CO versioon 

Tyypillinen latausaika 7.5 h 

Näytteenotto  Optiona sisäinen sähköllä toimiva näytepumppu 
Käyttölämpötila  -20°C – +55°C 
Varastointilämpötila  -25°C – +65°C 
Kosteus  10 – 95% RH+ 
Suojausluokitus  IP65 
Tiedonsiirto  USB-kaapelin ja Portables Pro 2-ohjelman avulla 
Hyväksynnät  ATEX:
II 2 G Ex db ia IIC T4 Gb Tamb -20°C to +55°C 
Standardit  FCC & CE (IR & PID) 

EMC Directive 2014/30/EU (IR & PID) 

EN50270 and ICES-003 (PID) 

  Mittausalue  Tyypilliset hälytysrajat  Erottelukyky 
Palavat (IR)   0-100% LEL   20% LEL   1% LEL 
CO2 (IR)  0-5% vol.  0,5% vol.  0,01% vol. 
PID  0-1000 ppm  50 ppm  1 ppm 

 

Saatavana myös Gas-Pron muut mittausanturit, katso Crowcon Gas-Pro!

Kokonaisratkaisut

Kaasuhälytinjärjestelmät kaasunvalvontaan

Kaasuhälyttimet ja kaasuhälytinkeskukset kaasunvalvontaan. Beup toimittaa vuosikymmenien kokemuksella kaasunvalvonnasta sekä kokonaisia, että räätälöityjä kaasuhälytinjärjestelmiä. Asiantuntijamme auttavat valitsemaan sinulle sopivan järjestelmän ja huolehtivat sen toiminnasta.

Lue lisää

Kenttälaitteet prosessiteollisuuteen

Kenttälaiteinstrumentit prosessiteollisuuteen ja voimalaitoksiin. Toimitamme kokonaisprojektit ja yksittäiset teollisuuden mittaukset.

Lue lisää

Analysaattorit ja analysaattorijärjestelmät

Räätälöidyt analysaattorit ja analysaattorijärjestelmät sovellusten mukaisesti markkinoiden laadukkaimmilla näytteenkäsittelykomponenteilla. Tutustu!

Lue lisää

Virtausmittaus ja -mittarit

Meillä on korkeatasoista osaamista ja vankka kokemus voimalaitosten ja kattilateollisuuden virtausmittauksesta. Saat meiltä virtausmittarien kokonaistoimitukset. Mitoitamme ja valitsemme tapauskohtaisesti parhaan virtausmittarin eri teollisuuden sovelluksiin. Kysy lisää!

Lue lisää

Poltinautomaatio

Polttoprosessien polton ohjaukseen tarvittavat liekkivahdit, sytyttimet sekä poltinautomaatiojärjestelmät. Järjestelmät pieniin lämpölaitoksiin tai suurempiin voimalaitoksiin, biopolttolaitoksiin tai soodakattiloihin.

Lue lisää

Kannettavat kaasuhälyttimet

Henkilökohtaiset kannettavat kaasuilmaisimet työntekijöiden suojaukseen vaativissa teollisuusolosuhteissa. Kaasuhälyttimet myrkyllisten tai palavien kaasujen tai happivajeen havainnointiin.

Lue lisää

Atex-tuotteet

Meiltä saat vaatimusten mukaiset Atex-tuotteet ja -komponentit räjähdysvaarallisiin tiloihin. Asiantuntijamme auttavat oikean tuotteen valitsemisessa, ota yhteyttä!

Lue lisää

Voimmeko olla avuksi?

Kerro meille millaiseen kokonaisuuteen etsit ratkaisua, niin autamme oikeiden tuotteiden löytämisessä.Viesti*